Éghajlatváltozás

Új vezető Amerikában az energetikai tárca és a környezetvédelmi ügynökség élére

Új vezetőt jelölt a Fehér Ház büdzséhivatala, az energiaügyi minisztérium, valamint a környezetvédelmi ügynökség élére Barack Obama amerikai elnök. A zöld szervezetek tiltakoznak.

Eddig a hír:
Törvényhozási megerősítése esetén az energetikai tárca vezetését Ernest Moniz, a Massachusettsi Műszaki Egyetem (MIT) atomfizikusa fogja átvenni, aki Clinton idején dolgozott már a minisztériumban.
Az elnök az Egyesült Államok Környezetvédelmi Hivatala élére Gina McCartyt jelölte, aki jelenleg a hatóság levegőtisztaságért és a sugárzás elleni védekezésért felelős helyettes vezetője.

És a szerkesztőségi kommentár, amit máshol nem olvashatsz: 

Ernest Moniz jelölése ellen az amerikai zöld szervezetek tiltakoznak, és igyekeztek kampányt indítani Moniz jelölésének megakadályozása érdekében. Moniz közismerten elkötelezett a fosszilis energiahordozók mellett,  és a környezetvédők aggódnak, hogy jelölése fékezheti az éghajlatváltozás elleni harcot, és a megújuló energiák terjedését. Moniz korábban a a olajpala, és gáz kitermelést népszerűsítette a szerinte drága megújulók ellenében. Ráadásul Moniz atomfizikus, ami egyértelművé teszi, hogy a hagyományos energiahordozók híve. Jelölés ellen a Greenpeace és a neves Sierra Club is felszólalt.

Az Amerikai Környezetvédelmi Ügynökség új vezetője, Gina McCartykorábbi nyilatkozatai alapján az éghajlatváltozás elleni fellépés híve, jelölése az Obama kormány klímaváltozás elleni elkötelezettségét hivatott mutatni, ami azonban Moniz jelölésével legalábbi megkérdőjelezhető.

A jelőlések alapján sejthető, hogy az amerikai kormány politikája érdenben nem változik és az olajválságra adott válasz nem a megújuló energiák, hanem inkább a nem hagyományos olajkitermelés lesz. [google336]

 

 

 

 

 

 

Szuhi Attila

Szuhi Attila az Energiahir.hu egyik alapító tagja. Eredeti végzettsége geográfus, jelenleg tudományos segédmunkatárs. Szakterülete a levegőtisztaság-védelem, környezeti ügyek. Írjon neki:szuhia[kukac]valaszuton.hu G+ https://plus.google.com/117580315744520725537/

More Posts - Website - Google Plus

Kattints a hozzászólásokhoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Fel

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com