Egyéb

Ne felejtsük otthon a napszemüveget nyáron!

A szemek káros napsugárzások elleni védelme nagyon fontos, éppen ezért bárhová is menjünk, a napszemüveget vigyük magunkkal. A jó napszemüveg nem csak öltöztet, ne legyen csupán divattárgy, hanem rendelkezzen UV szűrővel, mely valóban védi a szemet a káros sugaraktól. A nap káros sugárzása hosszú távon igen komoly következményekkel járhat: roncsolja a látóideget, ezzel szürkehályog kialakulását vetítheti előre, sőt romolhat az éjszakai látás és a színlátás is.

A bárhol megvásárolható, olcsó napszemüvegek legyenek eleve gyanúsak, minden bizonnyal nem rendelkeznek UV szűrővel, még akkor sem, ha ezt a rájuk ragasztott matrica jelzi. Ha interneten vásárolunk napszemüveget, fontos, hogy megbízható helyről vásároljunk, mint amilyen a gimpexsport.hu. Náluk nem csupán hétköznapi használatra való napszemüvegeket találunk, hanem elérhetők a sport, futó- vagy pilóta napszemüvegek is, melyek például sportolásra is alkalmasak.

Az UV szűrő tehát legyen alapfeltétel, amikor napszemüveget választunk, legjobb, ha optikában vásárolunk, hiszen azok mindegyike kivédi az összes 400 nm alatti káros sugárzást. Ha a már meglévő napszemüvegedről szeretnéd megtudni, vajon elegendő UV védelmet biztosít-e, akkor azt bármelyik optikában beméretheted, mely szolgáltatást sok esetben ingyen is elvégeznek. A nem megfelelő UV-védelemmel ellátott napszemüvegek túl sötét üveg esetén többet ártanak, mint használnak: ilyenkor ugyanis a pupilla még inkább kitágul, ezzel több káros sugarat enged a szemünkbe, mintha nem is viselnénk napszemüveget.

Kattints a hozzászólásokhoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Fel

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com