Energiatakarékosság

A világ legkisebb szén-dioxid kibocsátású irodaháza

Augusztus 1-jén nyitotta meg kapuit Japánban az az épület, amely jelenleg a világ legalacsonyabb szén-dioxid felhasználású épülete.
Az épület a Shimizu Co. új központja, és éves szén-dioxid kibocsátása egy átlagos japán irodaház 62 %-a. Mindez annak köszönhető, hogy az épületbe a legújabb fejlesztésű gépészeti elemek kerültek: a hőmérséklet szabályozása a mennyezetbe épített csőrendszerben keringő víz segítségével történik, ez már mintegy 30%-kal kisebb kibocsátást eredményez a korábbi megoldásoknál.

Az épületre 6500 négyzetméternyi napelemet helyeztek el, ami a nappali világítást teljes egészében biztosítja. Emellett olyan árnyékolórendszert építettek ki, amely automatikusan működik, és nem engedi, hogy az épület hőmérséklete egy meghatározott szint fölé emelkedjen, ám a fényt ennek ellenére átengedi.

A LED lámpák alkalmazása már csak hab a tortán: még hatékonyabbá teszi az energiafelhasználást. Összességében a hagyományos világítás használatához képest tizedakkora az épület szén-dioxid kibocsátása. A cég szeretné méginkább növelni az energiahatékonyságot, 2015-ig szeretné elérni, hogy egy átlagos irodaházhoz képest 70%-kal kevesebb legyen az energiafelhasználása.

Szerkesztőség

Ezt a cikket az Energiahir.hu szerkesztősége adta ki. Kisebb híreket jellemzően a szerkesztőség ad, ki, míg a nagyobb írások, vélemények, ajánlók a szerző nevével jelennek meg. Ön is írna cikket? Vegye fel velünk a kapcsolatot:info@energiahir.hu

More Posts - Website

Kattints a hozzászólásokhoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Fel

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com