Energiatakarékosság

Milyen ingatlanra kell épületenergetikai tanúsítvány?

2008-ban lépét életbe az a kormányrendelet, ami szabályozza az ingatlanok épületenergetikai tanúsítványának kérdéskörét (176/2008. (VI. 30.) Korm. rendelet). Fontos tisztában lenünk, hogy mikor van szüksége ingatlanjainknak zöld kártyára. Az alábbiakban összegyűjtöttük, hogy a rendelet értelmében mikor kell tanúsítvánnyal rendelkeznünk.
Az első eset, amikor új épületet építünk és ennek használatbavételi engedélyéhez szükséges a tanúsítvány. Magyarán szólva új ingatlanok építésénél.
Lakás, iroda, vagy üzlethelyiség esetén az ingatlan adásvételhez, valamint a bérbeadáshoz is szükséges tanúsítvány. De bérbeadás esetén , csak 2015-től lép érvénybe a rendelet.
Nagy alapterületű (500m2 felett) állami, közcélokat szolgáló intézmény esetén is szükség van tanúsítványra, amit jól látható helyen ki is kell függeszteni.

Fontos tudni, hogy a 2013. január 1-jétől kiállított Energetikai Tanúsítványokat hitelesíteni kell.

Szuhi Attila

Szuhi Attila az Energiahir.hu egyik alapító tagja. Eredeti végzettsége geográfus, jelenleg tudományos segédmunkatárs. Szakterülete a levegőtisztaság-védelem, környezeti ügyek. Írjon neki:szuhia[kukac]valaszuton.hu G+ https://plus.google.com/117580315744520725537/

More Posts - Website - Google Plus

Kattints a hozzászólásokhoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Fel

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com