Hirek

Az e-mobilitás lesz az egyik fő témája a Nemzetközi energia és innovációs fórumnak

fórum

Az e-mobilitás, az innováció és a fenntartható energiatermelés lesz a fő témája a február 27-28-án Budapesten megrendezendő 25. Nemzetközi energia és innovációs fórumnak.

Bartal Tamás, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. igazgatóságának elnöke, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára a fórumról szerdán tartott sajtótájékoztatón elmondta, a könnyű közmű program fontos eszköz Magyarország energiapolitikai függetlenségének megteremtésében, a 2013-ban kezdődött rezsicsökkentési program folytatásaként a könnyű közmű program a közműbekötések költségeit csökkenti jelentősen, a családoknál a megtakarítás eléri a mintegy 2 millió forint, a kis- és középvállalkozásoknál pedig a mintegy 3 millió forintot.
Bartal Tamás kiemelte, a magyar útdíjfizetési rendszert, a HU-GO-t tíz hét alatt hozták létre, működése első 2,5 hónapjában behozta a kiépítési költségét, éves fenntartási költségét pedig másfél hónap alatt kitermeli.
A magyar útdíjfizetési rendszer iránt jelentős nemzetközi érdeklődés mutatkozik, a gyakorlatot az Európai Bizottság és a Világbank is ajánlja alacsony üzemeltetési költsége és innovatív megoldása miatt – mutatott rá a NÚSZ elnöke.
Steier József, a konferenciát rendező Sunwo Stratégiai Energia Technológiákat Fejlesztő és Szolgáltató Zrt. alapítója elmondta, hogy fórum évről évre bemutatja a nemzetközi folyamatokat, és ezzel segíti a magyar energiaipart. A fórumot először rendezik Esztergom és Visegrád után Budapesten, hogy közelebb hozzák a döntéshozókhoz az információkat.
A szervezők tájékoztatása szerint a konferencián a magyar előadók mellett marokkói és kanadai szakemberek is előadást tartanak.

(MTI)

Szuhi Attila

Szuhi Attila az Energiahir.hu egyik alapító tagja. Eredeti végzettsége geográfus, jelenleg tudományos segédmunkatárs. Szakterülete a levegőtisztaság-védelem, környezeti ügyek. Írjon neki:szuhia[kukac]valaszuton.hu G+ https://plus.google.com/117580315744520725537/

More Posts - Website - Google Plus

Kattints a hozzászólásokhoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Fel

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com