Hirek

Az üzemanyagok fejlesztésével csökkenthető a károsanyag-kibocsátás

A világ energiaigénye 2050-re megduplázódik, több mint 2 milliárd jármű lesz a közutakon, az üzemanyagok fejlesztése pedig segíti az üvegházhatású gázok kibocsátásának visszaszorítását – mondta Bujdosó Andrea, a Shell Hungary Zrt. igazgatósági elnöke kedden Budapesten.

Az elnök az energiaipari vállalat újgenerációs üzemanyagát bemutató sajtótájékoztatón hozzátette, az üzemanyagok folyamatos fejlesztése azért is fontos, mert az olaj és a gáz lényeges alkotóeleme lesz az energiamixnek a következő évtizedekben. Juhász Péter magyarországi értékesítési vezető kiemelte: a mostani iparági trendeknél a károsanyag-kibocsátás csökkentése, és a hatékonyság növelése áll a középpontban, az autógyártók ezért a korábbinál kisebb motorokat gyártanak, amelyekhez új technológiai megoldások kellenek. A Shell Hungary Zrt. június 5-én kezdi újgenerációs üzemanyagainak forgalmazását. Ekkortól minden benzin és dízel üzemanyag tartalmazza azt az új technológiát, amely segít megóvni a lerakódásoktól az üzemanyagellátó rendszert, és a korábbi formulához képest kétszer akkora mennnyiségben tartalmaz súrlódáscsökkentő összetevőt.
(MTI)

Szuhi Attila

Szuhi Attila az Energiahir.hu egyik alapító tagja. Eredeti végzettsége geográfus, jelenleg tudományos segédmunkatárs. Szakterülete a levegőtisztaság-védelem, környezeti ügyek. Írjon neki:szuhia[kukac]valaszuton.hu G+ https://plus.google.com/117580315744520725537/

More Posts - Website - Google Plus

Kattints a hozzászólásokhoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Fel

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com