Hirek

Napelemes rendszert épít ki telephelyein a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság

Napelemes rendszert épít ki telephelyein a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság, amely a magyar állam és az Európai Unió segítségével megvalósuló beruházáshoz 245 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (Kehop) pályázatán – tájékoztatta a szervezet kedden az MTI-t.

A közlemény szerint a rendszert 42 helyszínen építik ki, többek közt a nyíregyházi központi irodaházban, 23 szivattyútelepen, 15 árvízvédelmi központban, de egy kisebb műhely és egy árvízkapu is benne van a fejlesztésben. A napelemekkel a működéséhez szükséges energiát kívánja megtermelni az igazgatóság.
A központi irodaépület éves fogyasztása várhatóan 150 ezer kilowattóra lesz, ezt két, egymást kiegészítő rendszer termeli majd meg, a további helyszíneken 50 kilovolt amper csatlakozási teljesítmény alatti, háztartási méretű napelemes rendszerek kialakítása a cél. Az összes rendszer által előállított éves energiamennyiség a tervek szerint csaknem 1500 gigajoule lesz, ami jelentős energiaköltség-megtakarítást eredményez.
A napelemes rendszereket várhatóan még az idén telepítik, a munkálatok a befejezési határideje 2018. február 28.

(MTI)

Szuhi Attila

Szuhi Attila az Energiahir.hu egyik alapító tagja. Eredeti végzettsége geográfus, jelenleg tudományos segédmunkatárs. Szakterülete a levegőtisztaság-védelem, környezeti ügyek. Írjon neki:szuhia[kukac]valaszuton.hu G+ https://plus.google.com/117580315744520725537/

More Posts - Website - Google Plus

Kattints a hozzászólásokhoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Fel

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com