Hirek

Továbbfejlesztik a megújulóenergia-rendszert Tamásiban

Tamási

Továbbfejlesztik a Tolna megyei Tamásiban több mint egymilliárd forintért kiépített geotermális fűtési rendszert, amely biomassza alapú megújuló energia felhasználásával egészül ki.

Az önkormányzat 1,3 megawatt teljesítményű, faaprítékos kazánt állít üzembe a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program 220 millió forintos támogatásával – közölte Széles András, a város alpolgármestere az MTI-vel.
Tamásiban 2015-ben építették ki a termálvizes fűtési rendszert, amely 47 Celsius fokos vízzel látja el a város közintézményeit.
A geotermikus forrás 16 ezer gigajoule-nyi, földgázból nyert energiát vált ki, amely a szükséges energiamennyiség 70 százaléka.
Az idei fűtési szezonra elkészülő beruházással a maradék 30 százalékot, mintegy 6800 gigajoule mennyiséget is megújuló energiával állítják elő. A kazánban évente 200 tonna faaprítékot használnak majd fel.

Szuhi Attila

Szuhi Attila az Energiahir.hu egyik alapító tagja. Eredeti végzettsége geográfus, jelenleg tudományos segédmunkatárs. Szakterülete a levegőtisztaság-védelem, környezeti ügyek. Írjon neki:szuhia[kukac]valaszuton.hu G+ https://plus.google.com/117580315744520725537/

More Posts - Website - Google Plus

Kattints a hozzászólásokhoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Fel

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com