Környezetvedelem

Gigantikus titán bánya nyílik Kenyában

A helyi közösség 17 éves elkeseredett küzdelme ellenére idén októberben elindult a termelés a világ egyik legnagyobb titánbányájában.
Hosszú évek próbálkozása után, idén októberben elindul a termelés abban a kenyai titán bányában, amely hatalmas készletekkel rendelkezik. A titán iránt egyébként egyre nagyobb az érdeklődés. Nem csak a elektronikai és hadiipar, hanem az ékszeripar részéről is.

A tervek szerint a titán bánya évente 330 ezer tonna titánt fog termelni, e mellett egyéb ritka ásványokat, így ilminitet, rutilt és zirkont.
A tervek szerint az új titánbánya megháromszorozza Kenya bányászati bevételeit, és a céggel kötött megállapodás szerint a kenyai kormányzat a teljes bevétel 2,5%-át kapja meg.

A becslések szerint a Kwale megyében található bánya 11-14 évig termeli majd a ritka titánt, amelyet például titán karikagyűrűkben hasznosítanak. A titán más ötvözőfémekkel együtt egyre komolyabb vetélytársa az arany jegygyűrűknek, mivel jóval ellenállóbb a kopással szemben. De természetesen a titán igazi felhasználási területe nem a karikagyűrűk gyártása, hanem a haditechnika és az elektronika. [google336]

Szerkesztőség

Ezt a cikket az Energiahir.hu szerkesztősége adta ki. Kisebb híreket jellemzően a szerkesztőség ad, ki, míg a nagyobb írások, vélemények, ajánlók a szerző nevével jelennek meg. Ön is írna cikket? Vegye fel velünk a kapcsolatot:info@energiahir.hu

More Posts - Website

Kattints a hozzászólásokhoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Fel

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com