Környezetvedelem

Szmogos időszak jöhet!

Eddig az időjárásnak köszönhetően elkerültek minket a szmogot hozó helyzetek, de ez az elkövetkező napokban megváltozik. Jön a szmog!

Egy anticiklon hatására megnyugszik a levegő a Kárpát-medencében. Hamarosan a magasban azonban melegebb levegő kerül a felsőbb légrétegekbe, ami megakadályozza a légszennyez anyagok felhígulását. Ez a szituáció, amely hazánkban a szmoghelyzetek előidézésért felelős a leggyakrabban. Nem több szennyezőanyag kerül a légkörbe, hanem azok felhígulását akadályozza az időjárás.

A növekvő légszennyezettség a mai napon már kimutatható, Pécsett, Esztergomban is nagymértékben nőtt a levegő szennyezettsége, és meghaladta az egészségügyi határértéket.

A legproblémásabb szennyezőanyag a szálló por, amelynek koncentrációja a téli időszakban leggyakrabban lépi túl az egészségügyi határértéket.
A szálló por légzőszervi problémákat okoz, de növeli a keringési megbetegedések kockázatát is. Érdemes követni az aktuális légszenyezettségi helyzetet, és különösen a légúti megbetegedésben szenvedőknek, gyermekeknek és szívproblémákkal küzdőknek kerülni a kint tartózkodást és a nehéz fizikai munkát, amely fokozza a szennyezőanyagoknak a szervezetbe jutását.

Szuhi Attila

Szuhi Attila az Energiahir.hu egyik alapító tagja. Eredeti végzettsége geográfus, jelenleg tudományos segédmunkatárs. Szakterülete a levegőtisztaság-védelem, környezeti ügyek. Írjon neki:szuhia[kukac]valaszuton.hu G+ https://plus.google.com/117580315744520725537/

More Posts - Website - Google Plus

Kattints a hozzászólásokhoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Fel

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com