Otthon

Hogyan spóroljunk a fürdőszobában?

Ha úgy érezzük, hogy fölöslegesen folyik ki a kezünkből a pénz, általában nagyon is igazunk van: kevesen figyelnek oda, hogy ne költsenek olyasmire, amit igazából nem is használnak. A havi számlák tételeit átnézve vagy éppen a bevásárlókosarat ellenőrizve találhatunk apróbb spórolási lehetőségeket. A legtöbb pénz azonban éppen úgy folyik el, mint a víz – szó szerint is, mivel a fürdőszobában pazarolunk a legtöbbet.

Nagyon sokan mondják, hogy húzzuk ki a telefon töltőjét a konnektorból, ha nem használjuk vagy kapcsoljuk le a villanyt, ha pár percre kimegyünk a szobából. Mindezekkel valamit valóban lehet spórolni, de ezek jelentéktelen összegek és a természet védelme szempontjából is eltörpülnek amellett, amilyen pazarlás egy modern fürdőszobában történik. Jelenleg a világon 1,2 milliárd embernek nincsen tiszta ivóvize. Magyarországon egy átlagos négyfős háztartás minden egyes nap 600 liter vizet használ el. Ha elzárjuk a csapot fogmosás és szappanozás közben, egy család évente akár 40 000 liternyi vizet is megspórolhat. Ez elképesztő mennyiség, amely amellett, hogy humánus és környezettudatos cselekedet, még sok megtakarított pénzt is jelent. Ideális megoldás egy zöld és költségkímélő fürdőszobában a termosztátos csaptelep, amely biztosítja az ideális hőmérsékletű vizet, megakadályozza, hogy leforrázzuk magunkat, ráadásul kevesebb vizet is folyatunk el vele.

Sokan eleve úgy köttetik be új lakásuk csöveit, hogy a szennyvíz, például a mosogatáshoz, mosáshoz használt víz öblítse a vécét. Tekintettel arra, hogy a világon minden ezer liter vízre csak öt liter iható jut, meglehetősen nagy luxus tíz liter ivóvízzel leöblíteni a vécét minden lehúzással. Ha most, vagy a közeljövőben építtetünk házat, érdemes a tervezőmérnökök figyelmét felhívni erre a lehetőségre is.

Forrás:
RAVAK fürdőszobák

Szerkesztőség

Ezt a cikket az Energiahir.hu szerkesztősége adta ki. Kisebb híreket jellemzően a szerkesztőség ad, ki, míg a nagyobb írások, vélemények, ajánlók a szerző nevével jelennek meg. Ön is írna cikket? Vegye fel velünk a kapcsolatot:info@energiahir.hu

More Posts - Website

Kattints a hozzászólásokhoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Fel

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com