Otthon

Műanyag nyílászárók a hőszigetelés érdekében

A tél sokak lakásában rámutat arra, hogy a leggyakrabban az ablakokon keresztül távozik el a meleg, és egy rossz nyílászáró gyakorlatilag akadálytalanul engedi be a hideg levegőt. Ilyen esetben érdemes elgondolkozni azon, hogy esedékes lehet a nyílászárók cseréje. A műanyag ablakok számos előnnyel járnak és a kezdeti beruházás hamar megtérül.

Szigetelés, szigetelés

Mára nagyon sokan felismerték a lakások és családi házak hőszigetelésének fontosságát, hiszen nem mindegy, hogy télen mennyit költünk a fűtésszámlára, vagy nyáron mennyire melegszik fel a lakás. Sokan nem tudják – elsősorban anyagi okok miatt – körbeszigetelni a lakásukat, ám apró lépésekben ők is sokat tehetnek azért, hogy csökkenjen a fűtésre fordított költség. Ha családi házban lakunk, akkor gondoskodhatunk arról, hogy a padlás, vagy a tetőtér legyen leszigetelve, hiszen mivel a meleg mindig fölfelé száll, a hő jelentős része távozik el a ház födémjén keresztül. Ez nem olyan nagy beruházás, mint például a ház körbeszigetelése, viszont megtérülésben sokat hozhat. Elegendő hozzá a ház alapterületének megfelelő hungarocell tábla, vagy kőzetgyapot, amit lefektetünk, majd a legolcsóbb faforgácslappal fedjük be, így még járni is tudunk rajta, ha szükséges.

A hőveszteség második legnagyobb okozója a rossz vagy rosszul záródó nyílászárók. Ezek lecserélése már többe kerül, ám lehetőségünk van arra, hogy ne egyszerre cseréljük le az összes nyílászárót. A minőségen nem érdemes spórolni, hiszen mindig az legyen előttünk, hogy hosszú távra vásárolunk új ablakokat. A műanyag nyílászárók általában olcsóbbak, mint a fa kivitelezésűek, és számos előnnyel rendelkeznek a fával szemben. Ilyen, hogy nem deformálódik, nem hajlamos a pára felvételére és a dagadásra, nem szükséges felületkezelni, és 50 évig is hibátlanul használhatók. További előny, hogy a műanyag ablakoknak a legjobb a hőszigetelő képességük. Ha úgy dönt, hogy belevág, akkor az alábbi honlapon bővebb információkat találhat a műanyag nyílászárókról: ablakcsere Budapesten.

Ma már a műanyag nyílászárók a környezetvédelem szempontjából is elfogadhatók, hiszen szinte teljes mértékben megoldott az újrahasznosításuk, és a hosszú élettartamuk miatt a gyártásra fordított erőforrás és energia is elenyésző azzal szemben, mint amikor sűrűbben kellett nyílászárót cserélni.

Léteznek emellett apróbb praktikát, amelyek szintén segíthetnek bent tartani a hőt, ilyen a hőleadók háta mögött elhelyezett hőtükör vagy az ablakok szárnyai között elhelyezett szivacsrudak is.

Kattints a hozzászólásokhoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Fel

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com