Pályázat

A jövő környezetét megjelenítő rajzokat és meséket vár az FKF Zrt.

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF Zrt.) Környezetünk jövője – jövőnk környezete címmel hirdetett gyermekrajz- és szépírópályázatot, amelyre ebben az évben a jövő hulladékgazdálkodásával és köztisztaságával kapcsolatos rajzokat, meséket, verseket, novellákat várnak az óvodás és iskolás korú gyerekektől.Гидроизоляция бассейнов своими руками

“A pályázat nemcsak a gyerekrajzokról és mesékről, hanem a felnövekvő generáció köztisztaságra, környezetvédelemre való neveléséről és egy tudatosabb jövőkép kialakításáról is szól, hiszen a hulladékgazdálkodás nagyon fontos eleme környezetünk védelemének” – hangsúlyozta Klug Lajos, az FKF Zrt. vezérigazgatója a pályázat kihirdetésekor tartott csütörtöki sajtótájékoztatón Budapesten.
A rajzpályázatra óvodáskorúak, valamint alsó és felső tagozatos iskolások rajzait, festményeit, montázsait vagy képregényeit várják, amelyekben az alkotók megjelenítik, hogyan képzelik el a tiszta, környezettudatos világot a jövőben.
A szépíró pályázatra alsósok, felsősök és középiskolások nevezhetnek mese, vers, novella, elbeszélő költemény, dalszöveg vagy képregény kategóriákban. Az írásokban a nevezőknek azt kell bemutatni, hogyan képzelik el a jövő hulladékgazdálkodását, környezetvédőit és kukásautóit. A művek hossza maximum 10 000 karakter lehet, mindkét kiírásra október 31-ig várják a munkákat.
A szépírópályázat minden pályaműve bekerül egy gyűjteményes kiadványba a gyerekrajz-pályázat nyertes alkotásainak illusztrációival, a három legjobb rajz pedig a kukásautók oldalát díszíti majd.
A zsűri tagjai között Csukás István Kossuth-díjas író és Fábián Noémi képzőművész is helyet foglal.
Az eseményen a társaság a fővárosi oktatási intézményekben zajló programját is bemutatta. Mint azt Klug Lajos elmondta, a vállalat óvodákban és iskolákban, valamint különböző rendezvényeken megjelenő oktatási programjában gyerekeknek készült tájékoztató filmekkel, feladatgyűjteménnyel és mesefüzettel kívánja segíteni a felnövekvő generáció tudatos gondolkodását és az őket nevelő pedagógusok munkáját.
A Kincskeresés a hegyekben című kisfilm a szelektív hulladékgyűjtésről és a hulladékok újrahasznosításáról szól, Az energia nyomában című videó pedig a Fővárosi Hulladékhasznosító Művet mutatja be. Az óvodás és kisiskolás korúakat mesefüzet és feladatgyűjtemény segítségével oktatják a környezettudatos hulladékkezelés alapjaira.
Az eseményen átadták azt az egytonnányi műanyag kupakot is, amelyet egy segélyakció keretében Lőrincz Dominik oxigénhiánnyal született kisfiú és családja számára gyűjtött a vállalat. A kupakokért a műanyag-feldolgozótól kapott összeget a család autóra költi, amellyel a gyermek rendszeres gyógykezelésre szállítását oldják meg.

Kattints a hozzászólásokhoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Fel

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com