Szélenergia

A szélenergia részaránya az összes energiafelhasználásból az EU-tagállamaiban

Magyarország az utolsó helyeken kullog a szélenergia felhasználásában.  A szélenergia felhasználása az összes energiafelhasználásból, csupán 1.7 százalék.

szélenergia európia kapacitásAz Európai Unióban átlagosan 6.3% a szélenergia részesedése, a vezető a téren Dánia, ahol az energia több mint negyedét a szélenergia adja. Jelentős még az  Ibériai félsziget államaiban is a szélenergia szerepe.

A szélenergia Magyarországi terjedését több tényező is hátráltatja. Ezek közül az egyik legjelentősebb a rendkívül bonyolult engedélyeztetési eljárás, amely során összesen 40 hatósági engedélyt kell beszerezni (Németországban ez a szám kettő). Szintén jelentősen korlátozza a szélenergia terjedését, hogy a Magyar Energia Hivatal rendszerstabilitási okokra hivatkozva korlátozza a szélenergia kapacitásokat, így nem épülhetnek új erőművek.

 

 

 

 

Szerkesztőség

Ezt a cikket az Energiahir.hu szerkesztősége adta ki. Kisebb híreket jellemzően a szerkesztőség ad, ki, míg a nagyobb írások, vélemények, ajánlók a szerző nevével jelennek meg. Ön is írna cikket? Vegye fel velünk a kapcsolatot:info@energiahir.hu

More Posts - Website

Kattints a hozzászólásokhoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Fel

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com