Szélenergia

Szélturbina új techológiával

A szélturbinák még most élik gyermekkorukat, és a fejlesztés elképesztő ütemű. Egy új technológia segítségével, a szélturbinák hatékonysága akár meg is duplázható. 

A tunéziai székhelyű Saphon Co. az eddig megszokotthoz képest jelentősen új típusú szélturbinát fejlesztett ki. A szélturbinának nincsenek rotorlapátjai, és sebességváltóval sem szerelték fel. Ez a vitorlaszerű technológia teszi azt lehetővé, hogy ez a turbina sokkal hatékonyabb korábbi társainál. Elődei a szél mozgási energiájának mintegy 30-40%-át hasznosítják, ez a szélturbina az előzetes számítások szerint elérheti a 60%-ot is.
A megtermelt áramot hidraulikus akkumulátorokban tárolják. Mivel a technológia rendkívül innovatív, ezért a gyártási költségek is a felére csökkentek a korábbiakhoz képest.
A cég jelenleg befektetőket keres, hogy elindíthassa a sorozatgyártást.

Szerkesztőség

Ezt a cikket az Energiahir.hu szerkesztősége adta ki. Kisebb híreket jellemzően a szerkesztőség ad, ki, míg a nagyobb írások, vélemények, ajánlók a szerző nevével jelennek meg. Ön is írna cikket? Vegye fel velünk a kapcsolatot:info@energiahir.hu

More Posts - Website

Kattints a hozzászólásokhoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Fel

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com