Egyéb

Gyerek szandált benti cipőnek!

iskolai benti cipő

A legtöbb szülő hajlamos a gyerek szandálra úgy gondolni, mint nyári lábbelire, a gyerek szandálok azonban egész évben használatosak maradhatnak, hiszen óvodai, iskolai vagy akár otthoni benti cipőként is kiváló hasznukat vehetjük.

A gyerek szandálok előnyei

A szakemberek szerint nagyon fontos, hogy az a lábbeli, amelyet a gyermek egész nap visel, kényelmes legyen. Ugyanakkor más szempontokat is figyelembe kell vennünk, ha szülőként a gyermek óvodai vagy iskolai lábbelijéről döntünk. Sok szülő erre nem fordít kellő figyelmet, pedig a benti cipő kiválasztása fontosabb, mint az utcai cipőé, hiszen ebben sokkal több időt tölt a gyermek, főleg az ősztől tavaszig tartó időszakban.

Amit ki kell zárnunk az óvodában és az iskolában, az a papucs használata. A legtöbb óvodában ezt nem is nézik jó szemmel, hiszen a gyermek nem tud benne megfelelően mozogni, és az adott feladatra koncentrálni, mivel folyton arra kell összpontosítania, hogy ne essen le a lábáról a papucs. Ugyanígy nem megfelelőek a klumpák vagy kerti papucsokhoz hasonló lábbelik. Ezeknek van ugyan egy pántja hátul, ami valamennyire tartja a gyermek lábát, de ez egy óvodai csoportban – valljuk be – nem elegendő. A mamuszok ilyen szempontból ugyan jobbak, ám a gyermek bokáját nem tartják a helyes irányban, ezért könnyen kialakulhat helytelen lábtartás, ami veszélyezteti a későbbi láb- és gerinc egészségét.

A gyerek szandál ezzel szemben nem rendelkezik ezekkel a hátrányos tulajdonságokkal. Előnye, hogy helyes szögben tartja a kisgyermekek lábát, a sarokrész rendelkezik kéreggel, ami a stabilitását biztosítja. Az egész napos mozgás kényelmes benne, nem kell félni attól, hogy a gyermek elhagyja, vagy kilép belőle, így a figyelmét a fontosabb dolgokra tudja irányítani. Ha kellően rugalmas, puha a talpa és a szandál is könnyű, akkor nem megerőltető, hogy egész nap ebben kell lennie. A szandál kiképzése miatt megfelelő szellőzést biztosít a lábnak, így még a legmelegebb teremben sem fog izzadni a lába. Fontos, hogy a szandál felső része és a belső talprész is természetes, jól szellőző anyagból készüljön.

Milyen legyen az óvodai/iskolai szandál?

A fentiek alapján jól kirajzolódik, hogy milyen lábbelik felelnek meg legjobban annak a kihívásnak, hogy egész nap a gyermekek lábán legyenek. Egy jól szellőző, természetes anyagból készülő szandál, mely olyan kialakítású, hogy pántjai elég erősen tartanak, így a gyerekek lába nem tud egyik irányba sem dőlni. Hasznos a megerősített belső, a magasított sarokrész, hiszen ez nem engedi, hogy megdőljenek gyermekünk bokái. Bátran válasszunk magas szárú szandált a nagyobb gyerekeknek is, főleg az alsó évfolyamon, hiszen még ott is sokat alakul a lábtartás. A rossz cipők, cipőviselési szokások kihatnak az ebben a korban jelentkező gerinctartási problémákra is, ezért nem szabad legyintenünk a kérdésre. Ebben a korban a gyerekek hajlamosak a kortársak véleményére hallgatni, és a divatosabb, vékonyabb pántú szandálokat választani, amelyek egyáltalán nem tartják a lábat és a bokát. Ebben a kérdésben legyünk könyörtelenek és ragaszkodjunk az egészséges lábbelikhez, hiszen a későbbi egészségük a legfontosabb cél.

Kattints a hozzászólásokhoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Fel

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com