Hirek

Napelemes rendszereket létesítenek kilenc mentőállomáson

Napelemes rendszereket létesítenek az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) kilenc mentőállomásán, a fejlesztés során több mint 1300 napelemet helyeznek el – közölte a szolgálat csütörtökön az MTI-vel.
A közleményben azt írták, a projekt a Széchenyi 2020 program keretében, mintegy 244 millió forintból valósul meg a budapesti Róbert Károly körúti irodaházban, Kaposváron, Egerben, Miskolcon, Kecskeméten, Szombathelyen, Szekszárdon, Tatabányán és Békéscsabán.
A tájékoztatás szerint az OMSZ a beruházással, a környezeti terhelés mérséklésével hozzájárul a helyi, tágabb értelemben a regionális környezeti állapot javulásához.
Hozzátették, hogy a telepítendő rendszerek méretük és csatlakozási módjuk alapján háztartási méretű kiserőműveknek minősülnek, ezért felszerelésük nem minősül építésiengedély-köteles tevékenységnek.
Az OMSZ július első hetében aláírta a szerződést a kivitelező céggel, a PS Sol – PC Ker Kft.-vel, a munkaterületek átadásával pedig valamennyi helyszínen megkezdődnek a kivitelezési munkálatok.

(MTI)

Szuhi Attila

Szuhi Attila az Energiahir.hu egyik alapító tagja. Eredeti végzettsége geográfus, jelenleg tudományos segédmunkatárs. Szakterülete a levegőtisztaság-védelem, környezeti ügyek. Írjon neki:szuhia[kukac]valaszuton.hu G+ https://plus.google.com/117580315744520725537/

More Posts - Website - Google Plus

Kattints a hozzászólásokhoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Fel

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com