Hirdetés

Ismét legendásat alkotott a magyar kreativitás, íme egy bankfiók

Magnet Bank

A magyarok szeretik újratervezni a világot, most egy magyar bank, a Magnet Bank alkotott olyat, amitől elámul a világ.

Álltál már sorban egy bankban, és vártad, hogy végre leülhess az ügyintéző elé, aki aztán gyorsan kioktatott, mert nem vagy tisztában a legújabb Általános Szerződési Feltételekkel?

Sajnos ez a tapasztalat nem ritka, ha egy bankfiókról van szó, de most a magyar alapítású Magnet Bank teljesen újraálmodta azt, amit eddig egy bankfiókról gondoltál.

magnet-bankfiok

Nem bank, közösségi pont

A MagNet Bank november elejével nyitotta meg az V. kerületben újraértelmezett belvárosi fiókját, ami teljesen újragondolta azt, amit egy bankfiókról eddig gondoltunk.

Az új helység ugyanis egyszerre biokávézó, közösségi találkozó hely és bankfiók. Bár ez utóbbira hasonlít a legkevésbé, és ez tudatos döntés volt.

Az újratervezés fő szempontja ugyanis az volt, hogy eltűnjön az ügyfelet és a banki tanácsadót elválasztó pult, és helyette barátságos környezetben, egyenrangú felekként beszélhessenek egymással. Már ez is újdonság, de az igazi nóvum mégsem ez, hanem az, hogy a bankfiók egyszerre több funkciót is ellát.

Fair Trade kávézó és közösségi konyha

A Magnet Közösségi pontjában ugyanis helyet kapott egy ökokávézó, amely kizárólag Fair Trade kávékat szolgál fel. Így a Közösségi Pont egyszerre kávézó, találkozó hely és bankfiók is, bár ez látszik rajta legkevésbé.

magnet2

Hasonló koncepcióval nyílt meg a Magnet első vidéki Közösségi Pontja a közelmúltban Székesfehérvárott. Ez a Közösségi Pont már közösségi irodaként is funkciónál, ami azt jelenti, hogy a helyi kisebb vállalkozók civil szervezetek betérhetnek ide dolgozni, vagy igényelhetnek tárgyalót, munkaállomást. Az elmúlt évtizedekben egyre jobban terjed az otthonról való dolgozás, ez a közösségi iroda ezeket a vállalkozókat segíti, de a kisebb civil szervezetek számára is hasznos lehet hiszen így egyszerűen rendezhetnek megbeszélést a közösségi pont tárgyalójában.

A székesfehérvári irodában 14 munkaállomáson alkalmi, vagy rendszeres bérleti konstrukcióban végezhetik munkájukat a civil szervezetek, vagy otthon dolgozók.

A Közösségi Pontban bérelhető tárgyalók, zárható szekrények, sőt közösségi konyha is helyet kapott.

Aligha túlzás tehát azt állítani, hogy a Magnet Bank teljesen újraértelmezte a bankfiók fogalmát.

magnet

Pozsonyi Gábor, a MagNet Bank vezérigazgató-helyettese elmondta mi volt az alapkoncepció a közösségi pontok kapcsán:

„Számomra az újragondolt Közösségi Pont legfontosabb vonása az a fesztelenség, amit ügyfél és bank között meg tud teremteni. Tulajdonképpen erről szól a közösségi bankolás. Tudatosan nem használom a bankfiók kifejezést, mert kollégáimmal olyan helyet álmodtunk meg, ahol valódi élményt jelent nemcsak pénzügyeket intézni, de ahova magunk is szívesen betérnénk, ha üzleti reggelihez keresnénk helyszínt, vagy épp a gyerekeinkkel innánk meg egy forró csokit, mikor már átfáztunk a szomszédos Olimpia Park játszóterén.”

A belső tereket Nikoletti Petra és a Térkultúra csapata alkotta meg. Mivel a Bank kiemelten foglalkozik a környezet védelmével, ezért ez a berendezés kialakításánál is prioritás volt:

„A belépők nem is sejtik, hogy az enteriőr kb. 2.220 db PET palackot rejt: a székek többsége, ugyanis, ebből készült. Arra is külön figyeltünk, hogy a gyerekek számára élhető teret hozzunk létre egy formabontó játéksarok létrehozásával.”

Ráadásul a Közösségi Pont a többi Magnetes fiókhoz hasonlóan kutyabarát helyszín, ahová a négylábúakat is be lehet vinni.

Ha megnézzük a képeket, az minden szónál többet mutat, a legendás magyar kreativitás ismét újraértelmezte a valóság egy kis szeletét.

Szerkesztőség

Ezt a cikket az Energiahir.hu szerkesztősége adta ki. Kisebb híreket jellemzően a szerkesztőség ad, ki, míg a nagyobb írások, vélemények, ajánlók a szerző nevével jelennek meg. Ön is írna cikket? Vegye fel velünk a kapcsolatot:info@energiahir.hu

More Posts - Website

Kattints a hozzászólásokhoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Fel

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com