Napenergia

Napelem rendszer kamatmentes hitellel

napenergia

Kiváló pályázati lehetőség nyílt a lakósság számára energiamegtakarítás céljából. 0%-os, kamatmentes hitelt lehet igényelni az ingatlanokra. Napelem rendszert telepíthetünk 10 %-os Önerővel – írja a daveenergy.hu.

A feltételek:

 • Bejelentett munkaviszony a pályázó részére
 • 10% Önerő, saját pénz
 • Bank által készített energetikai tanúsítvány
 • Akár 20 éves futamidővel is igényelhető a kamatmentes hitel

Megújuló energiával működő napelemes rendszerek segítségével az ingatlanok teljes önfenntartását és függetlenségét lehet elérni. Kiválthatjuk a szolár rendszerrel a használati áramunkat; hűtőszekrény, mosogatógép, mosógép, televízió, számítógép, klíma, stb. Teljes fűtési költségeinket is fedezhetjük napelemes rendszerrel. Fűtési hálózat elektromos kiépítésére van szükség, és az ehhez szükséges energiát elő tudjuk állítani fotovoltaikus rendszerekkel. Napjainkban egyre jobban elterjedő elektromos autóinkat is tölthetjük, a napelemes rendszerek által megtermelt zöld energiával.

Összegezve, napelem rendszer felhasználási területei:

 • használati áram kiváltása
 • elektromos fűtés
 • elektromos autó töltés

A hiteligénylés folyamata, a következőképpen néz ki. Az adott ingatlan felmérésével indul. Mekkora napelemes rendszer kiépítése lehetséges a házon. (elhelyezés, elrendezés, villamos hálózat vizsgálata) Ügyfélre szabott árajánlat készítése. Bevizsgálás a bank által, megfelel-e a személy, a hitelkérelemnek. Szerződéskötések bankkal, vállalkozóval. Fizikai megvalósítása következik a szolár rendszernek.

 • Áramszolgáltatói engedélyek, hálózatra visszatápláló napelem rendszernél
 • Telepítés
 • Beüzemelés
 • Mérőóra csere, ad-vesz villanyóra, áramszolgáltató szereli
 • Termelés

A működő napelem rendszerrel közel 40 évre megoldhatjuk a szükséges áramigényünket. A fent említett lehetőségekkel teljesen önellátókká válhatunk. Nem kell többet fizetni a fenntartási költségekért, nincs többé sárga csekk. A beruházások megtérülése rendkívül kedvező, 7-8 év körül vannak. A magas garanciális időtartamok miatt rendkívül népszerű és kedvelt befektetési forma napjainkban a szolár rendszer.

Garanciális feltételek, napelem panelekre a gyártók átlagosan, 10 év általános termékgaranciát kínálnak, 25 év lineáris teljesítménygaranciával. Az inverterekre 5 év gyártói garanciát szoktak adni a gyártók, amely felár ellenében akár 25 évre is kibővíthető. Gyakorlatilak ez a két fő alkotóelem a napelem rendszereknél. A további rendszerelemek, tartószerkezet, kábelek, túlfeszültség levezető védelmi eszközök, mind-mind olyan alkotóelemek, ahol fontos a megfelelő minőségű anyagok használata.

Napelem rendszer nem csak energiatermelés szempontjából nagyszerű választás, hanem befektetési formaként is kiváló. Éves szinten a 10%-os hozam normál értéknek mondható. A magasabb hozam is teljesen reális elvárás a napelemmel szemben. Fenntartási költségeket gyakorlatilag nem igénylenek a rendszerek. Jól kiszámítható, környezetbarát befektetési forma, amely az előkövetkezendő időszakban várhatóan hatalmas teret fog maguknak nyerni. A napelemek, bevált, forradalmasított technológiák.

 

Szuhi Attila

Szuhi Attila az Energiahir.hu egyik alapító tagja. Eredeti végzettsége geográfus, jelenleg tudományos segédmunkatárs. Szakterülete a levegőtisztaság-védelem, környezeti ügyek. Írjon neki:szuhia[kukac]valaszuton.hu G+ https://plus.google.com/117580315744520725537/

More Posts - Website - Google Plus

Kattints a hozzászólásokhoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Fel

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com