Szélenergia

Új szélerőmű tender

Nyáron új szélerőmű pályázatot ír ki a kormány – értesült iparági forrásokból az EnergiaFocus.hu. Úgy tudjuk, ehhez nem vezetik be az új megújuló támogatási rendszert, a METÁR-t, hanem a mostani kötelező átvételi rendszer mellett nyílik majd meg a tender.

Hamarosan újra létesülhetnek szélerőművek hazánkban, az EnergiaFocus.hu információi szerint ugyanis nyáron új pályázatot írnak ki ebben a szektorban. Iparági forrásaink szerint a beruházási feltételek hasonlóak lesznek majd a 2009-ben kiírt, majd érvénytelennek nyilvánított tenderhez képest. Ez egyben azt is jelenti, hogy az új szélerőművek a mostani kötelező áramátvételi támogatásban részesülnek majd, hiszen addig nem fogják bevezetni a korábban tervezett új megújuló támogatási rendszert, a METÁR-t. Emellett pedig a kiírt mennyiség is várhatóan azonos lesz a 2009-ben meghirdetettel.

Teljes cikk>>

 

 

 

 

 

Szuhi Attila

Szuhi Attila az Energiahir.hu egyik alapító tagja. Eredeti végzettsége geográfus, jelenleg tudományos segédmunkatárs. Szakterülete a levegőtisztaság-védelem, környezeti ügyek. Írjon neki:szuhia[kukac]valaszuton.hu G+ https://plus.google.com/117580315744520725537/

More Posts - Website - Google Plus

Kattints a hozzászólásokhoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Fel

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com