Energiatakarékosság

A fürdőknek is fontos az energiamegtakarítás

A strandok és a fürdők üzemeltetése nem a legolcsóbb a mai energiaárak mellett, éppen ezért érthető, ha az üzemeltetők is az energiával való takarékoskodásra törekednek.

A 2013. végén átadott Gyulai Várfürdő fejlesztésekor is nagy hangsúlyt fektettek ezen szempontokra. A mintegy 2,5 milliárd forintba kerülő beruházás során közel 900 négyzetméterrel növekedett az addig meglévő vízfelület. A fejlesztések 5 új, a mai kor igényeinek mindenben megfelelő élménymedencét, szaunát, masszázsszalont, gyermekmegőrzőt, gyermek játszóteret, vízibárt alakítottak ki, amely tovább növelte a korábban is igen népszerű Gyulai Várfürdő látogatottságát.

A napokban átadott Túrkevei Termál- és Élményfürdő fejlesztése is ezen irányvonal mellett történt, mindamellett, hogy törekedtek a mai kor igényeinek megfelelő szolgáltatások kialakítására is. Az új részleget úgy alakították ki, hogy megújuló energiát (termálvizet) használnak mind az épület fűtésére, mind pedig a medencének vizének megfelelő hőmérséklet fenntartása céljából. Mivel a földből feltörő termálvíz rendkívül magas hőmérsékletű, ezért ahhoz, hogy használható legyen hűteni kell, ami nem kevés költséget jelent. Nyáron, amikor a kinti medencék is működnek, akkor ezt korábban is megoldották, ám télen ez a hőenergia elveszett a fürdő számára. Egészen mostanáig, hiszen az újonnan kialakított részeket úgy oldották meg, hogy azokat télen ezzel a termálvízzel lehessen fűteni. Emellett a forgatott vizű medencék hőveszteségének pótlására is felhasználják ma már. A 110 millió forintot meghaladó beruházás során az épületrészben családbarát szolgáltatások mellett új medencék, szauna, sószoba, új vizesblokkok kerültek kialakításra.

Kattints a hozzászólásokhoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Fel

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com